Dieptekoelcel

Een dieptekoelcel is een type koelcel die extra lage temperaturen kan bereiken, tot ongeveer -2 graden. De dieptekoelcel wordt veel gebruikt bij partijen zoals slagers en viswinkels.

Het voordeel van een dieptekoelcel is dus dat de temperatuur lager kan worden ingesteld dan bij een reguliere koelcel. Hierdoor blijft het product langer op de juiste smaak en vergaat de kwaliteit niet.

Belangrijk bij de installatie van een dieptekoelcel is dat er voldoende koelvermogen wordt bereikt. Dit koelvermogen wordt behaald met een efficiënte split-koelinstallatie. Deze bestaat uit een koelmotor en een verdamper die er samen voor zorgen dat de lucht in de dieptekoelcel wordt gekoeld, waardoor de temperatuur daalt. Bij een split-koelinstallatie wordt de verdamper in de dieptekoelcel gemonteerd, en de koelmotor daar buiten. Dit kan op of naast de dieptekoelcel zijn, op een afstand tot wel 15 meter.

De eisen van een dieptekoelcel lopen uiteen, waardoor wij deze altijd bijna op maat afleveren. Zo past de dieptekoelcel in vrijwel iedere ruimte en kan deze volledig naar wens worden opgebouwd.

De dieptekoelcel wordt altijd geleverd inclusief: 

  • 12 maanden volledige garantie 
  • Draaideur, schuifdeur of andere type deur naar wens (flappendeur wordt niet aangeraden bij lagere temperaturen)
  • Vloer voor de dieptekoelcel
  • Regelapparatuur voor het juist afstellen van bijv. de temperatuur.
  • Geïsoleerde koelcelpanelen gemaakt van Polyurethaan
  • Efficiënte split-koelinstallatie 

Bel ons direct om te brainstormen met onze specialisten.