Koelcel verdamper

De koelcel verdamper is een essentieel onderdeel van de koelcel. Dit is de technische unit die ervoor zorgt dat de lucht in de koelcel wordt gekoeld, door middel van een expansieventiel. Hier wordt een bepaald type vloeistof gebruikt, waardoor het systeem warmte onttrekt uit de koelcel. Deze koele lucht wordt in de koelcel geblazen.
Koelcel compressor

De verdamper heeft ook een compressor nodig om het koudemiddel rond te pompen Deze is samen met de koelmotor onderdeel van de volledige split-unit koelinstallatie. Koelcel-kopen.nl installeert volledige koelcellen inclusief split-unit koelinstallaties.

Verdamper koelcel bevroren? 

Wij horen regelmatig dat de verdamper van de koelcel is bevroren. De verdamper heeft hierdoor minder capaciteit over om te koelen. Om dit te voorkomen is goed onderhoud vereist. Het is belangrijk om ijsvorming in de koelcel regelmatig te controleren. Dit ontstaat bijvoorbeeld als de koelcel voor langere tijd open blijft staan. Een flappengordijn kan dus helpen om ijsvorming in de koelcel te voorkomen. Als de ijsvorming niet tijdig wordt aangepast, kan dit ervoor zorgen dat de verdamper kapot gaat. In dit geval is het nodig om de verdamper te vervangen. Wilt u meer tips? Neem contact op met onze specialist via telefoon (06 57 57 30 60) of via e-mail (info@koelcel-kopen.nl).

STEK-gecertificeerd

Onze monteurs zijn STEK-gecertificeerd. Dit betekent dat wij gediplomeerd zijn om te werken met de koelvloeistoffen. Vroeger waren dit schadelijke stoffen, maar dit mag tegenwoordig niet meer worden gebruikt. Om veiligheid te waarborgen is bepaald dat alleen STEK-gecertificeerde monteurs mogen werken met de vloeistoffen in de verdamper. Als dit niet juist wordt gedaan, kunnen de vloeistoffen op een verkeerde manier vrijkomen, en extra energie en kosten met zich mee brengt.