Koelmotor koelcel

U zult vast begrijpen dat de koelmotor, ook wel koelinstallatie, één van de belangrijkste onderdelen van de koelcel is. Deze koelmotor zorgt namelijk voor het afvoeren van de warmte. Als deze niet meer goed werkt, blijft de warmte in de koelcel, waardoor deze niet meer goed werkt. Een goed beheer van de koelmotor is daarom van essentieel belang. 

Heeft u een probleem met uw koelmotor die met spoed verholpen moet worden? Bel ons direct via 06 57 57 30 60

Wat veel mensen niet weten over de koelmotor, is dat deze buiten de koelcel geplaatst wordt op een plek waar er ruimte voor is en waar de warmte kan worden afgestoten. Vaak is dit vlakbij (boven of naast) de koelcel, maar bij sommige formaten is het ook mogelijk om de koelmotor tot ongeveer 25 meter bij de koelcel vandaan te zetten. Als deze verder weg staat, zal het energieverbruik van de koelmotor toenemen. Er moeten in dit geval namelijk dikkere koperen leidingen worden gebruikt. Hier wordt het koelmiddel in rondgepompt. Dit wordt daarom niet aangeraden. 

Aan de binnenkant van de koelcel hangt de condensor. Deze staat in verbinding met de koelmotor en zorgt ervoor dat de warme lucht uit de koelcel wordt gehaald. 

Om de juiste koelmotor te installeren, hebben wij een aantal gegevens nodig. Zo is de grootte van de koelcel van belang, de dikte van de isolatiepanelen en het materiaal van de panelen en de locatie van de koelmotor. 

Reparatie koelmotor

Is uw koelmotor defect? Of bent u op zoek naar een nieuwe koelinstallatie? Het vervangen van de koelmotor is een ingewikkelde klus. Daarnaast kunt u afwegen of u de koelmotor wilt laten repareren, of dat u een volledige nieuwe koelmotor laat installeren. Wij zijn al meer dan 30 jaar specialist op dit gebied en kunnen dus voorzien in advies. Als STEK-gecertificeerd bedrijf mogen wij werken met koelvloeistoffen in koelcellen. 

Direct bellen met de specialist kan via 06 57 57 30 60. Of stuur een e-mail: info@koelcel-kopen.nl.