Koelcel stekkerklaar

Op zoek naar een stekkerklare koelcel met inhang of insteek unit? Die leveren we eigenlijk niet.

Deze gebruiken meer energie dan een split installatie en onderdelen zijn specifieker, dus als er een onderdeel kapot gaat hiervan kan deze meestal niet direct gemaakt worden omdat er een onder besteld moet worden en de kosten dan veel hoger zijn. Ook zijn deze niet geschikt om producten af of in te koelen.

Koelcellen die wij plaatsen, worden altijd inclusief alle accessoires geleverd en zijn altijd direct te gebruiken. Koelcellen zijn ideaal voor het gebruik in uw restaurant, bakkerij, slagerij of als u werkt als boomkweker of uitvaartverzorger. In deze en meerdere branches hebben wij koelcellen afgeleverd.

Een koelcel met een split-unit koelsysteem en wordt opgebouwd met geïsoleerde koelcel panelen die samen worden opgebouwd tot een geheel. Hiermee kan er in iedere ruimte een koelcel worden opgebouwd. De panelen zijn zo opgebouwd dat er zo weinig mogelijk energie wordt verloren. Dit wordt dus niet als een kant en klare unit geplaatst, maar echt op locatie en op maat gemaakt.

Koelcellen worden door onze klanten vaak gebruikt om gekoelde producten te bewaren en om verse producten in te koelen. De koelcel werkt met een split-koelsysteem en is dus goed geschikt om wat verse producten vanaf hogere temperatuur snel in te koelen. Voor het bewaren van grotere hoeveelheden moet een andere koelmotor en verdamper worden gebruikt, waarmee een hogere koelcapaciteit wordt bereikt.

Totaal koelsysteem

Het systeem van de stekkerklare koelcel bestaat een koelmotor en een verdamper. De verdamper wordt in de koelcel gemonteerd en de koelmotor kan op een plek buiten de koelcel worden geplaatst. Dit kan bovenop of naast de koelcel zijn, maar ook een stuk verderop. Dit hangt af van de voorkeur van de klant. Let op dat u het systeem zelf niet mag plaatsen! Dit mag alleen worden gedaan door een monteur met een STEK-certificaat. Daarnaast ontvangt u op al onze producten 12 maanden volledige garantie.

Het is erg belangrijk dat de panelen goed aansluiten en dat de koelcel op de juiste manier wordt gemonteerd. Anders zou dit een negatief effect kunnen hebben op de koelcapaciteit en de werking van de koelcel. Daarmee komt ook de kwaliteit van de bewaarde producten in het geding.

Onze koelcellen worden standaard afgeleverd inclusief:


  • Geïsoleerde sandwichpanelen met de beste isolatiewaarde die past bij uw budget
  • Draaideur, schuifdeur, flappendeur of andere deur die u wenst in de koelcel
  • Geen vloer of een goede antislip-vloer.
  • Energiezuinige koelsysteem incl. koelmotor, verdamper en koudemiddel.
  • Digitaal regelsysteem met o.a. temperatuurvermelding.
  • Koopt u het systeem met geïsoleerde vloer? Dan leveren wij het product incl. vloer beluchting.
  • Hoogte en breedte van de koelcel kan variëren afhankelijk van de wens van de klant.
  • Wij werken met merken zoals Polysystems, Viessmann en Isomasters.
  • Eventueel kan de Stekkerklare koelcel worden geleverd inclusief koelcel stellingen gemaakt van aluminium en kunststof.

Heb je vragen? Neem contact op en wij denken mee over welke koelcel qua samenstelling bij u past.